fbpx

Tips & Tricks

Tips & Tricks2018-09-12T07:30:03+01:00

WhatsApp – Laat alleen de groepsbeheerder berichten sturen

Ken je dat? Een handige WhatsApp-groep voor collega’s, school of vereniging. Je sluit je aan en je ontvangt al het laatste nieuws. Maar al snel wordt de groep gebruikt om allerlei randzaken te bespreken en begint iedereen individueel te reageren. Je wordt overstelpt met informatie waar je niet op zit te wachten en je wil er het liefst weer uit, maar dan mis je weer het laatste nieuws…..

WhatsApp biedt de oplossing. Je kan WhatsApp nu zo in te stellen dat alleen de groepsbeheerder nog berichtjes kan sturen. De chatbalk wordt dan vervangen door een melding dat alleen de beheerder nog berichtjes kan sturen.

Zo schakel je de functie in:
1. Je opent een groep waar je zelf beheerder van bent;
2. Je drukt bovenin op de groepsnaam;
3. In het nieuwe scherm druk je op ‘Groepsinstellingen’;
4. Daar kies je voor ‘Berichten verzenden’;
5. In de pop-up kies je voor ‘Alleen beheerders’ en druk je op ‘OK’.

12 september 2018

Sleep Cycle – Tip voor een interessante app!

Sinds kort heb ik de Sleep Cycle-app geïnstalleerd. Sleep Cycle heeft een slimme wekkerfunctie. Het registreert de kwaliteit van je nachtrust en maakt je wakker op het ideale moment.
Je geef aan hoe laat je uiterlijk wakker wilt worden en de tijd die de app mag gebruiken om je te wekken. Binnen die tijd zal de wekker afgaan op het moment dat je het minst diep in slaap bent. Daardoor word je makkelijker wakker en voel je je de rest van de dag fitter.
 
Probeer het is een tijdje! Het is echt interessant om te zien wat de kwaliteit van je nachtrust is.

Daarnaast werd ik beschuldigd van snurken en heb ik nu bewijs dat dit gemiddeld maar 4 minuten per nacht is. Deze functie is jammer genoeg alleen beschikbaar voor de iOS-versie. In de betaalde versie is dat voor iedereen meetbaar en kan je jezelf bovendien ook nog even terugluisteren 😀

11 augustus 2018

Ontmasker namaak-apps in de App Store

Zes tips om te voorkomen dat cybercriminelen je persoonsgegevens hacken via namaak apps in de App Store:
1. Gebruik de zoekfunctie in de App Store om een app te zoeken (niet via Google)
2. Check de naam van de ontwikkelaar (bv via Google)
3. Bekijk de website van de ontwikkelaar via de link in de App Store
4. Lees de app recensies (zijn ze geloofwaardig?)
5. In de App Store kun je updates van de app inkijken. Beoordeel de beschrijvingen van de updates en kijk of er überhaupt updates gemaakt zijn.
6. Let op spelling (met name de naam van de ontwikkelaar) en taalgebruik

Mocht je de app geïnstalleerd hebben en wordt gevraagd om je iCloudgegevens, vul die dan nooit zomaar in.
Extra tip: Als Apple zelf vraag om je gegevens is je mailadres al ingevuld en hoef je alleen je wachtwoord in te voeren. Bij een nep-melding moet je beide invullen.

19 juli 2018

iPhone batterij besparingstips

Verlang je soms nog steeds naar je oude Nokia omdat de batterij toen zo lekker lang meeging (of omdat je Snake kon spelen)? Ik heb een aantal manieren om de batterij van je iPhone te sparen die je misschien nog niet wist:

1. iOS multitasking: NIET al je apps steeds afsluiten. Het kost juist meer energie om ze steeds weer opnieuw op te starten. Uitzondering: Apps die achtergrondverversing gebruiken (bv. nieuwsberichten, muziek of apps met locatievoorziening).

2. Achtergrondverversing per app beheren: Instellingen -> Algemeen -> Ververs op achtergrond.

3. Locatievoorzieningen beheren (aanslag op je batterij): Zet ze op ‘alleen actief bij gebruik’: Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen

4. iPhone scherm (grote verspiller): Zet de helderheid van je scherm omlaag en gebruik een donker thema. Of gebruik grijstinten: Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Aangepaste weergave.

5. Verwijder je Facebook app (sorry)

15 maart 2018

Handige tool voor reizigers: dreamcheaper.com

Boek zelf een hotelkamer die kosteloos geannuleerd kan worden en zij houden vervolgens de prijs in de gaten. Zodra deze daalt, of wanneer je voor hetzelfde bedrag in een luxere kamer terecht kunt, wordt de boeking aangepast.

15 september 2017

Check eens de status van de batterij van je MacBook:

– Bovenaan het beeldscherm staat een icoon van de batterij. Hou de option-toets (=ALT) ingedrukt en klik op de batterij-icoon.

– Er verschijn nu een extra menu, waarop de staat/status van je batterij vermeld staat.

– Als je op de staat/status klikt, krijg je een uitleg van de verschenen status.

15 september 2017