fbpx

OK, een Virtual Personal Assistant kan u geen kopje koffie komen brengen. Dat kost u in de ochtend misschien wat meer opstarttijd, maar dat is het dan ook wel. Hieronder vindt u een drietal casussen waarin is berekend dat een VPA u verder alleen maar oplevert.

Een Virtual Personal Assistant kost niets!!

Een voordeel van een VPA is dat ze alleen de tijd rekent dat ze daadwerkelijk productief is. Geen vrije dagen, geen doorbetaling tijdens ziekte en geen collega’s die haar van haar werk houden.
Verder bespaart zij naast geld ook tijd, want communiceren met een VPA is kort en adequaat. Op een efficiënte manier kunt u delegeren en haar voorzien van opdrachten waar u verder weinig omkijken meer naar heeft.

Zie ook mijn blog ‘Communiceren: Laten we een voorbeeld nemen aan de jeugd!

Een VPA is gespecialiseerd in efficiënt en toekomstgericht online werken. Bovendien is zij niet gebonden aan vaste werktijden en dus flexibel inzetbaar. Daarom durf ik te stellen dat in veel gevallen een secretaresse vervangen kan worden door een VPA voor de helft van de tijd.


In de volgende casussen wordt gerekend met de volgende gemiddelde tarieven:

Kosten secretaresse in vaste dienst: € 18 per uur*
(www.loonwijzer.nl)
* incl. 30% voor ziektekosten/pensioen/13e maand/vakantiegeld

Kosten werkplek: minstens € 500 per maand**
** kantoor/afschrijving meubelen/ICT
Het NFC heeft de kosten van een werkplek berekend en komt uit op een gemiddelde van € 10.000 per jaar. Bij het inzetten van een VPA bespaart u een werkplek en dus deze kosten. Snel verdiend!

(www.nfcindex.nl of lees het artikel uit het RTL-nieuws ‘Hoeveel betaalt de baas om jou te laten werken aan een bureau‘)

Kosten VPA: € 40 per productief uur

Casus 1:
Een zakenman miste zijn vlucht naar Dubai door een vertraging bij zijn tussenstop in Frankfurt. Zijn aansluitende vlucht moet worden omgeboekt, zijn hotel moet worden gewaarschuwd en de afspraak met zijn klant moet worden aangepast. Helaas is het inmiddels na sluitingstijd van kantoor en beide secretaresses zijn naar huis. De flexibiliteit van een VPA had hem nu simpel kunnen helpen.

Twee parttime secretaresses, samen 36 uur (€ 3.800 p/maand)
VS
Virtual Personal Assistant voor 16 uur (€ 2.800 p/maand)

Wat kost een VPA in dit geval? Niets! Het bespaart € 1.000 en het levert flexibele ondersteuning op.

Casus 2:
Een directeur uit het MKB heeft twee medewerkers op kantoor. Een financiële- en een technische expert. De directeur heeft het te druk en verliest het overzicht over zijn werk. Zijn medewerkers zijn niet geschikt en ook te druk voor persoonlijke ondersteuning. Er is geen plek voor een secretaresse, maar ze kunnen verhuizen naar groter kantoor op een verdieping hoger. Een VPA zou de verhuizing kunnen besparen, want zij beschikt over haar eigen werkplek.

Part-time secretaresse voor 20 uur per week (€ 2050 p/maand)
VS
Virtual Personal Assistant voor 10 uur per week (€ 1750 p/maand)

Wat kost een VPA in dit geval? Niets! Het levert kostbare tijd op waarmee meer omzet kan worden gegenereerd. Bovendien bespaart het een verhuizing en een kostbare werkplek.

Casus 3:
Een ZZP-er heeft onregelmatige inkomsten, maar is succesvol genoeg om ongewenste en tijdrovende administratieve klussen uit te kunnen besteden. Daarnaast is het voor de reputatie soms handig om te kunnen zeggen dat er ‘een afspraak met mijn assistent gemaakt kan worden’.

Zelf doen
VS
Virtual Personal Assistant voor 4 uur per week (€ 700)

Wat kost een VPA in dit geval? Niets! In de tijd die het oplevert verdient deze ondernemer zelf € 1.200 Euro. Het levert hem dus € 500 euro per maand op. Bovendien wordt zijn tijdbesteding een stuk aangenamer nu hij van de administratie af is.


Kortom, een VPA is niet alleen goedkoper dan een secretaresse, maar het is ook tijdbesparend en het levert altijd meer flexibiliteit.

Hoe komt het dan dat deze efficiënte vorm van werken nog zo weinig in Nederland wordt gebruikt? Daar zal ik in mijn volgende blog verder op in gaan.

Levert deze blog vragen of opmerkingen op, dan ga ik daar graag op in. Wilt u uw eigen situatie hebben voorgerekend of staat het water aan uw lippen? Mail mij: marion@fixos.nl

haa k 04

 

Marion Hazejager, VPA
Fix Office Support

By |2018-05-21T16:13:50+01:00september 13th, 2016|0 Comments

Leave A Comment